Jessy Yasmeen is een Rotterdamse artiest, met zowel Nederlandse als Zuid-Amerikaanse roots. Met haar met soul verweven dromerige IndieFolk (geïnspireerd door acts als Ben Howard, Bon Iver en Matt Corby), wil ze luisteraars uitdagen om kwetsbaar te zijn en persoonlijke gevechten zoals angst en verlangen te overwinnen. 

De afgelopen drie jaar speelde Jessy meer dan 80 shows en trad op, op (internationale) podia waaronder; Paradiso (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Het Paard (Den Haag) en Prachtwerk (Berlijn). In een live setting wordt Jessy begeleid door Vincent van Liempd (zang, toetsen, synth-bas) en Jeroen Smelik (zang, drums). Bovendien brengt Jessy een extra dimensie aan haar show met behulp van uniek ontworpen caleidoscoop-visuals. 

2019 bleek een jaar vol successen voor Jessy Yasmeen: naast het winnen van de ‘Grote Prijs van Rotterdam 2019’ (categorie: singer-songwriter) en genomineerd te zijn voor de ‘Rotterdam Music Awards 2019’ (categorieën: ‘de belofte’ en ‘beste track’), bracht ze ook haar debuut-EP uit. De EP ‘Unchain Me’ beschrijft het vechtproces van zelfliefde waarbij de fasen ontkenning, confrontatie, bewustzijn en acceptatie worden bellicht. 

2020 zal het jaar zijn waarin deze artiest haar ontwikkeling zal voortzetten, met veel nieuw werk en verhalen om te delen. Zo kan Jessy alvast verklappen dat ze in de halve finale zit van ‘De Grote Prijs van Nederland’ en 5 mei op het Bevrijdingsfestival haar ‘No man is an Island’ Trilogie released, wat een verzameling van 3 gerelateerde nummers is, die het onderwerp ‘No Man is an Island’ vertegenwoordigen. Deze zin drukt het idee uit dat mensen het slecht doen als ze geïsoleerd zijn van anderen en deel moeten uitmaken van een gemeenschap om te kunnen gedijen. Dit allemaal onder begeleiding van Music Manager Menno Timmerman en onder het label TCBYML (Amsterdam)